O projektu
 Partnerji
 Kaj je Interreg?
 Dvoživke
 Opis problematike
 Načrtovane aktivnosti
 Netopirji
 Opis problematike
 Načrtovane aktivnosti
 Rezultati
 Aktivnosti
 Vzemi
 Kako pomagam?
 Arhiv novic

© CKFF, 2005-2007

Vse aktivnosti

Aktivnosti

Poletni pregledi kotišč netopirjev 2006
Datum: 01.10.2006

Pregledali smo vsa običajna kotišča, ki smo jih v okviru projekta spremljali že drugo leto. Pozna pomlad je netopirke očitno prisilila, da so skotile najmanj 10 dni kasneje kot običajno. Na primer: mladiče navadnih netopirjev smo sredi junija 2005 na podstrehi cerkve Sv. Martin v Kobilju po velikosti komaj razlikovali od mam, leta 2006 pa so bile nekatere netopirke v tem času še breje. Pregledali smo nekaj novih možnih zatočišč, pri čemer smo imeli precej večji uspeh v okolici Škofje Loke, kot pa v Prlekiji. Vzrokov je verjetno več. Glavna pa sta verjetno bližina oz. oddaljenost primernih jam za prezimovanje nekaterih vrst netopirev ter dejstvo, da je na ozemlju bivšega Loškega gospostva večina preletalnih odprtin v stavbe še ne zamrežena, medtem ko je v Prlekiji to bolj izjema.

 


Foto: Primož Presetnik


Foto: Primož Presetnik


Foto: Primož Presetnik

ir_poletje06.jpg

Vsebina spletne strani je bila izdelana v okviru projekta "Varstvo dvoživk in netopirjev v regiji Alpe-Jadran". Zanjo odgovarja Center za kartografijo favne in flore in v nobenem primeru ne odraža stališč Evropske unije.

Projekt delno financira Evropska unija (Evropski sklad za regionalni razvoj) v okviru programa pobude Skupnosti INTERREG IIIA Slovenija-Avstrija 2000-2006.


Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko