O projektu
 Partnerji
 Kaj je Interreg?
 Dvoživke
 Opis problematike
 Načrtovane aktivnosti
 Netopirji
 Opis problematike
 Načrtovane aktivnosti
 Rezultati
 Aktivnosti
 Vzemi
 Kako pomagam?
 Arhiv novic

© CKFF, 2005-2007

Vse aktivnosti

Aktivnosti

2. februar - Svetovni dan mokrišč (WWD – World Wetlands Day)
Datum: 06.02.2007

4. februarja smo se udeležili pohoda ob svetovnem dnevu mokrišč (WWD), ki se je pričel na avstrijski strani nasproti Črncev na Apaškem polju in tekel do Bad Radkersburg-a, nato pa smo se od Gornje Radgone po slovenski strani Mure v obratni smeri vrnili nazaj do izhodišča.

Na pohodu so poleg članov naravovarstvenih organizacij iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske sodelovali vsi, ki jih druži težnja po ohranitvi reke Mure in njenega naravnega okolja. Poseben poudarek pohoda je bil namenjen pomenu starih strug reke Mure. Čeprav je bil letošnji moto WWD-ja ohranjanje življenjskih prostorov rib, ki so sicer pogosti plenilci mrestov dvoživk, je bila ta nedelja odlična priložnost za širjenje zavesti o ogroženosti dvoživk in še posebej nujnosti ohranjanju mrtvic tudi zanje, kajti pohoda se je udeležilo več kot 700 ljudi. Ljudje so z veseljem jemali nove zgibanke o urhih, ki smo jih razdeljevali med pohodom. Na nekajurnem sprehodu v čisto spomladansko sončnem dnevu je bilo tudi časa za klepet z radovedneži o dvoživkah in vsem, kar je povezano z njimi, več kot dovolj.

Slike s pohoda

Vsebina spletne strani je bila izdelana v okviru projekta "Varstvo dvoživk in netopirjev v regiji Alpe-Jadran". Zanjo odgovarja Center za kartografijo favne in flore in v nobenem primeru ne odraža stališč Evropske unije.

Projekt delno financira Evropska unija (Evropski sklad za regionalni razvoj) v okviru programa pobude Skupnosti INTERREG IIIA Slovenija-Avstrija 2000-2006.


Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko