O projektu
 Partnerji
 Kaj je Interreg?
 Dvoživke
 Opis problematike
 Načrtovane aktivnosti
 Netopirji
 Opis problematike
 Načrtovane aktivnosti
 Rezultati
 Aktivnosti
 Vzemi
 Kako pomagam?
 Arhiv novic

© CKFF, 2005-2007

Vse aktivnosti

Aktivnosti

Očistimo podstrešja 2006
Datum: 23.10.2006

V soboto, 14. oktobra 2006, smo opravili delovno akcijo "Očistimo podstrešja" na Gorenjskem. Očistili smo podstrešji cerkve Sv. Janez Krstnik v Zasipu in zvonik cerkvice Sv. Ahael v Nemškem Rovtu.

V soboto, 14. oktobra 2006, smo opravili delovno akcijo "Očistimo podstrešja" na Gorenjskem. Očistili smo podstrešji cerkve Sv. Janez Krstnik v Zasipu in zvonik cerkvice Sv. Ahael v Nemškem Rovtu. V prvi smo "zbrali" kar nekaj vreč gvana navadnih netopirjev. Okoli 300 kilogramov gvana je varčna domačinka z veseljem odpeljala za gnojilo svojega vrta. Mali podkovnjaki v Nemškem Rovtu so nam z delom "prizanesli" s polpolno vrečo.
Pozna prisotnost netopirjev v obeh cerkvah nas je kljub letošnji topli jeseni malo presenetila. Namen seznanjanja domačinov z netopirji je bil dosežen. V Zasipu je smo očiščeno zatočišče navadnih netopirjev razkazali še skupini vaških otrok, v Nemškem Rovtu pa smo se o netopirjih in še čem zaklepetali s prijazno gospo. Povsod pa smo bili seveda deležni tudi dobrot iz kuhinje.


Foto: Primož Presetnik


Foto: Maja Zagmajster


Foto: Maja Zagmajster

Vsebina spletne strani je bila izdelana v okviru projekta "Varstvo dvoživk in netopirjev v regiji Alpe-Jadran". Zanjo odgovarja Center za kartografijo favne in flore in v nobenem primeru ne odraža stališč Evropske unije.

Projekt delno financira Evropska unija (Evropski sklad za regionalni razvoj) v okviru programa pobude Skupnosti INTERREG IIIA Slovenija-Avstrija 2000-2006.


Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko